Holding aanmaken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een holdingstructuur aanmaakt in VerzuimSignaal.

Een holdingstructuur is een bedrijf met een meerlagenstructuur. Het hoogste niveau noemen we de holding, daaronder kunnen nog andere holdingen en bedrijven vallen.

Om een holding aan te maken dien je werkgever A onder werkgever B te plaatsen. Werkgever B wordt dan automatisch de holding en bedrijf A het onderliggende bedrijf.

Zoals je in onderstaand voorbeeld ziet, zijn Demobedrijf Timmerwerk en Demobedrijf Schilderwerk aparte, losstaande bedrijven in VerzuimSignaal. Dit kun je herkennen aan het paarse bolletje voor de bedrijfsnaam.

In werkelijkheid is Demobedrijf Schilderwerk een onderdeel van Demobedrijf Timmerwerk en dient zodoende onder de laatstgenoemde werkgever geplaatst te worden.

Ga als volgt te werk:

1. Zoek op de naam van de werkgever die je onder een andere werkgever wilt plaatsen. Het makkelijkste is om het bedrijf op te zoeken via de organisatiestructuur zoals in bovenstaande afbeelding.
2. Klik op de werkgever die je onder een andere werkgever wilt plaatsen. Je komt nu in het werkgeversdossier.
3. Klik rechts naast de bedrijfsnaam op muteren. Je komt nu in het werkgeversformulier, waar je alle instellingen van de werkgever ziet.
4. Bovenin de werkgevergegevens zie je onder welke werkgever het bedrijf nu valt. Als de werkgever als losstaand bedrijf in jouw omgeving is aangemaakt, zal hier de naam van jouw organisatie staan.

5. Klik rechts van het veld Bovenliggend bedrijf op het muteren icoontje om een nieuw bovenliggend bedrijf te kiezen.
6. In onderstaand veld zoek je op de naam van de werkgever waaronder dit bedrijf geplaatst dient te worden. In ons voorbeeld zoeken we op Demobedrijf Timmerwerk.

7. Selecteer de werkgever in het pull-down menu en klik rechts bovenin het werkgeversformulier op de diskette om op te slaan.

De holdingstructuur is nu gerealiseerd, Demobedrijf Schilderwerk is onderdeel geworden van Demobedrijf Timmerwerk. Demobedrijf Timmerwerk heeft een zwart bolletje gekregen voor de naam. Het zwarte bolletje geeft aan dat het een holding betreft. Je kunt op het bolletje klikken om de bedrijfsstructuur uit te vouwen, zoals te zien is in onderstaand voorbeeld.

Tip: Een holding- of meerlagenstructuur kun je meerdere lagen diep maken. In bovenstaand voorbeeld zou je een ander bedrijf weer onder Demobedrijf Schilderwerk kunnen plaatsen zodat je drie niveaus hebt.

Tip: Moet een van jouw werkgevers juist uit een holding gehaald worden? Dit kun je eenvoudig ongedaan maken door het proces te herhalen. Bij bovenliggend bedrijf selecteer je alleen jouw eigen organisatie. Bij het opslaan wordt de werkgever als losstaande werkgever in de organisatiestructuur geplaatst.