In een account staat dat het account niet gevalideerd is

Ik zie in het account een rode regel staan, dat het account niet gevalideerd is. Wat houdt dit in?

Wanneer een account niet gevalideerd is, betekent dit dat de gebruiker geen gebruik kan maken van de wachtwoord vergeten functie. Na het inloggen moeten alle gebruikers hun account valideren.

Als de validatielink wordt aangevraagd, wordt direct een e-mail met een link verstuurd naar het geregistreerde e-mailadres. De link is 24 uur geldig. Mocht de gebruiker binnen die tijd de link niet aangeklikt hebben, kan de gebruiker een nieuwe link ontvangen door in te loggen.

Het voordeel van het valideren van een account is dat de gebruiker meteen zelf per e-mail een wachtwoord kan aanvragen als deze niet meer bekend is. De gebruiker hoeft dan geen contact op te nemen met de applicatiebeheerder, omdat diegene zelf de e-mail ontvangt met het nieuwe wachtwoord.

Zie ook het help artikel Accountvalidatie voor meer informatie over het valideren van accounts.