Verzuimreden

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je nieuwe verzuimredenen aanmaakt en beheert in de inrichting van VerzuimSignaal.

Om een nieuwe verzuimreden toe te voegen ga je rechts bovenin de applicatie naar jouw account naam en klik je vervolgens op Applicatie instellingen. Klik vervolgens in het onderdeel Stamgegevens op blobid1.jpg Verzuimreden.

Hier kun je de verzuimreden(en) opgeven die worden getoond wanneer je in de applicatie een ziekmelding invoert. Deze verzuimredenen komen bijvoorbeeld terug in rapportages. Houd bij het aanmaken van verzuimreden altijd de privacyrichtlijnen in acht.

1. Klik op Verzuimreden. Een overzicht van alle aangemaakte verzuimredenen wordt getoond.

2. Klik op Toevoegen blobid2.jpg om een nieuwe verzuimreden aan te maken.

3. Geef de verzuimreden een naam en geef aan bij welk type protocol (ziek of ziek t.g.v. zwangerschap) het hoort.

Let op! Als je een verzuimreden verwijdert, blijft de reden nog wel actief bij de historische verzuimmeldingen. Alleen bij nieuwe verzuimmeldingen kan deze verzuimreden niet meer gekozen worden. Wij raden om deze reden niet aan om verzuimredenen te verwijderen.

Tip: Bij opties kun je aangeven of de verzuimreden gebruikt mag worden door interne en/of externe gebruikers, of de verzuimreden tijdens een ziekmelding gebruikt mag worden en of de verzuimreden bij het aanmaken van een interventie kan worden opgegeven.

Tip: Indien specifieke verzuimreden niet gekozen mogen worden bij een van je bedrijven, afdelingen of medewerkers, kunt je onder “Deze verzuimreden uitsluiten voor” aanvinken wie je wilt uitsluiten.

Je kunt de volgorde aanpassen door op de groene pijltjes blobid3.jpgvoor de verzuimreden te klikken. In deze volgorde worden de verzuimredenen getoond bij het ziekmelden van een werknemer.