Preventief dossier aanmaken, sluiten en omzetten naar verzuimprotocol

Wanneer er geen sprake is van verzuim, maar je wil wel een dossier opbouwen, dan kun je kiezen voor het aanmaken van een preventief dossier. Dit kan ook gebruikt worden om alvast een dossier op te bouwen wanneer er sprake is van vermoedelijk toekomstig verzuim. Een preventief dossier kan daarom op een later tijdstip ook worden omgezet naar een verzuimmelding.

We behandelen in dit artikel de volgende onderdelen:

Een preventief dossier starten

1. Zoek de werknemer en ga naar het dossier van de werknemer.

2. Rechts bovenin het dossier klik je op preventief dossier blobid0.png om een nieuw preventief dossier aan te maken.

Er wordt een pop-up venster geopend.

3. Vul de datum van aanmaken in en een eventuele toelichting. Klik vervolgens op Opslaan en sluiten blobid2.png

Het preventieve dossier is aangemaakt en zichtbaar onder het tabblad Protocollen van het verzuimdossier.

Het preventieve dossier werkt hetzelfde als een verzuimdossier. Je selecteert het dossier bovenin de dossier-selectiebalk en kunt vervolgens in het tabblad Dossier documenten en notities toevoegen.

Een preventief dossier bevat geen vast protocol aan taken. Je kunt uiteraard wel handmatig bibliotheektaken toevoegen aan het dossier door op het blauwe vlaggetje te klikken.

Een preventief dossier sluiten en eventueel omzetten naar een verzuimmelding

1. In de dossier-selectiebalk selecteer je het preventieve dossier dat je wilt sluiten.

2. Ga vervolgens naar het tabblad Protocollen of het tabblad Dossier en klik in de iconenbalk op het slotje blobid7.png om het dossier te sluiten. Een pop-up venster wordt getoond.

3. Vul de Datum afgerond in en klik op Opslaan en sluiten blobid2.png om het preventieve dossier direct te sluiten.

4. Wanneer je een nieuwe ziekmelding wil starten met daarin de inhoud van het preventieve dossier, dan kies je bij Nieuw protocol starten voor "Ja".

Bij Selecteer een protocol kun je kiezen of je een verzuimprotocol, zwangerschapsprotocol (alleen beschikbaar bij vrouwen) of overig protocol wilt starten.

5. Klik op Opslaan en sluiten blobid2.png

Je wordt direct doorgestuurd naar het formulier waarin je de verzuimmelding, zwangerschapsmelding of het overige protocol kunt invoeren. Dit formulier is exact hetzelfde als het invoeren van een normale verzuimmelding.

Wanneer je het nieuwe protocol hebt opgeslagen, dan verdwijnt het preventieve dossier. De inhoud van de preventieve dossiers (denk aan notities en documenten) zijn overgenomen naar het nieuwe protocol wat je hebt gestart.