Werknemer muteren

In dit artikel wordt omschreven hoe u aanpassingen kunt doorvoeren in de gegevens van een werknemer.

Ook wordt hier omschreven hoe u een werknemer uit dienst meldt.

Er zijn twee manieren om in het mutatieformulier van een werknemer te komen.

1. Klik in de menubalk van VerzuimSignaal op het tabblad Werknemers en vervolgens op de snelkoppeling Werknemer muteren.

De werknemers waarvoor u geautoriseerd bent worden vervolgens in een lijst getoond. In de zoekbalk kunt u zoeken op achternaam, BSN, afdeling e.d.
Door op de naam van de werknemer te klikken komt u in het mutatieformulier terecht.

2. Als u in een werknemerdossier bent, kunt u ook klikken op het werknemer wijzigen icoontje blobid1.jpg in het tabblad werknemer van het dossier.

In het mutatieformulier kunt u de gegevens van een werknemer die verdeeld zijn over vier tabbladen wijzigen.

Werknemer uit dienst melden:

Om een werknemer uit dienst te melden, gaat u naar het tabblad Dienstverbanden van het mutatieformulier. De functie gegevens en het dienstverband van de werknemer worden getoond.

Een werknemer kan meerdere dienstverbanden hebben. Deze worden getoond van oud naar nieuw als 1.0, 2.0, 3.0 enzovoort.

1. Klik rechts naast het dienstverband wat u wilt afsluiten op wijzigen. Een pop-up venster met dienstverband gegevens wordt getoond.
2. Vul de uit dienst datum in.

3. Klik op de diskette blobid4.jpg links bovenin het venster om het dienstverband op te slaan.

TIP: Als de uit dienst datum in het verleden ligt, zal de werknemer niet meer zichtbaar zijn onder uw organisatie in VerzuimSignaal.
De werknemer is dan nog wel terug te vinden in het overzicht Werknemers uit dienst onder het tabblad Werknemers van de menubalk.

Sub-dienstverbanden:

Een sub-dienstverband is een update of uitbreiding op een bestaand dienstverband. Een sub-dienstverband maakt u bijvoorbeeld aan als uw werknemer per 1 januari salarisverhoging krijgt of meer of minder uren per week gaat werken. Bij het aanmaken van een sub-dienstverband blijft de historie van vóór de wijziging dan ook bewaard.De oude situatie wordt getoond als dienstverband 1.0, de nieuwe situatie wordt daaronder als dienstverband 1.1 getoond.
U kunt zoveel sub-dienstverbanden aanmaken als u nodig vindt. Zo kunt u elk jaar de salarisverhogingen verwerken in de applicatie.

Om een nieuw sub-dienstverband aan te maken gaat u als volgt te werk:

1. Klikt rechts naast dienstverband 1.0 op Nieuw sub-dienstverband. Het pop-up venster met de bestaande dienstverband gegevens wordt geopend.
2. Voer uw wijziging door in het dienstverband en kies de datum waarop de wijziging ingaat.

3. Klik links bovenin op de diskette blobid5.jpg om het sub-dienstverband op te slaan.

U ziet dat er nu een extra regel onder het hoofddienstverband is geplaatst. In onderstaand voorbeeld is de werknemer meer gaan werken per 1 januari 2014.
Deze ingangsdatum is erg belangrijk. Bij de berekening van de verzuimcijfers zal in dit voorbeeld ook pas per 1 januari 2014 de verhoogde FTE doorberekend worden.

Heeft u een fout gemaakt in een dienstverband die u wilt corrigeren? Dan klikt u niet op Nieuw sub-dienstverband maar op Wijzigen.