Werknemers uit dienst melden

Werknemers uit dienst

Het artikel hieronder geeft weer hoe u werknemers uit dienst kan melden en een overzicht kan opvragen van de werknemers uit dienst.

Overzicht werknemers uit dienst

Onder het tabblad 'Werknemers' kunt u via de button 'Werknemers uit dienst' een lijst oproepen van medewerkers die uit dienst zijn gegaan.

Door een zoekterm in de zoekbalk te plaatsen, kunt u een specifieke werknemer zoeken.

Tevens is het mogelijk om geavanceerd te zoeken. Hiervoor kunt u klikken het diamanticoontje. Aan de rechterkant van uw beeldscherm verschijnt een extra kolom: Filteropties. Hier kunt u op meerdere zoektermen zoeken.

De lijst kunt exporteren door op het wereldbolicoontje te klikken. Daarna krijgt u de keuze om de lijst te exporteren naar PDF, Word of Excel. Het is ook mogelijk om de lijst direct af te drukken of per e-mail te verzenden.

Let op!

Als de werkgever een eigen risicodrager is, zal de werknemer nog 28 dagen na de uitdienstdatum als actief gezien worden in VerzuimSignaal. Deze periode is de werkgever nog verantwoordelijk voor de werknemer. Na de 28 dagen, wordt de werknemer vanzelf inactief en kunt u diegene terugvinden middels de button 'Werknemers uit dienst'.

Werknemer uit dienst melden

U kunt een werknemer uit dienst melden door een einddatum bij het hoofddienstverband in te vullen. Het hoofddienstverband is te herkennen aan het volgnummer, deze eindigt altijd met .0 zoals in het screenshot hieronder. Een subdienstverband is een dienstverband waarvan het volgnummer eindigt op een ander cijfer dan 0.

Hiervoor gaat u naar de werknemerskaart en kiest voor het tabblad 'Dienstverbanden'. Als de werknemer al uit dienst is, staat er een datum bij 'Datum uit dienst' gevuld.

Om de datum uit dienst te vullen, kunt u kiezen voor de button 'Wijzigen' achter de dienstverbandgegevens. U kunt alleen een datum uit dienst vullen in een hoofddienstverband.

Nadat u op deze button heeft geklikt, zal er een pop-up met de dienstverbandgegevens in het beeld verschijnen. Hier kunt u de datum invullen en daarna kiezen voor 'Opslaan en sluiten'.

De werknemer is nu uit dienst gemeld. Als u de medewerker ziek uit dienst wil melden, moet er eerst een 100% hersteldmelding met als reden 'Einde dienstverband' toegevoegd worden.

Dossier medewerker uit dienst openen

Als de medewerker uit dienst is, kunt u nog steeds de verzuimhistorie (dossier, taken, documenten, notities etc.) raadplegen. Hiervoor mag u eerst de werknemer opzoeken middels de button 'Werknemers uit dienst'. Eventueel maakt u gebruik van een zoekterm of het filter. Daarna klikt u door op de naam van de werknemer, zodat u bij de werknemerskaart terecht komt.

Om de verzuimhistorie te kunnen bereiken, klikt u op de naam (de hyperlink in groene letters) van de werknemer bovenaan het dossier.

De verzuimhistorie wordt geopend en de gegevens kunnen geraadpleegd worden.