Werknemer verwijderen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u werknemers kunt verwijderen in VerzuimSignaal. Dit kan worden gebruikt wanneer een werknemer per abuis dubbel in VerzuimSignaal is ingevoerd .

Let op: Het verwijderen van een werknemer is definitief en is niet hetzelfde als een werknemer uit dienst melden. Wilt u een werknemer uit dienst melden? Bekijk dan het artikel Werknemers uit dienst melden.

Een werknemer kunt u alleen verwijderen als er geen verzuimdossier aanwezig is. De verwijder button kan niet gebruikt worden wanneer er een dossier aanwezig is bij een werknemer. Dit is een veiligheidsfunctie die voorkomt dat dossiers verloren gaan.

U gaat als volgt te werk:

1. Zoek de werknemer die u wilt verwijderen via Werknemer zoeken of Snelzoeken.
  2. Klik op de naam van de werknemer om naar het dossier te gaan.
  3. In de werknemer kaart van het dossier klikt u rechts naast de naam van de werknemer op het potloodje. U komt in nu het Werknemer muteren formulier van de werknemer.

Klik rechts bovenin het formulier op de verwijderbutton blobid0.png om de werknemer te verwijderen.

De werknemer is nu definitief uit de database verwijderd.

Kunt u de werknemer niet verwijderen omdat er dossiers geregistreerd zijn bij de werknemer? Dan kunt u het beste de werknemer uit dienst melden via Werknemers uit dienst melden. Zo gaat de verzuimhistorie niet verloren.