Tweefactorauthenticatie wijzigen (herstelcode)

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de tweefactorauthenticatie beveiliging op jouw account opnieuw kunt instellen, nadat de tweede factor (smartphone of USB beveiligingssleutel) niet meer voorhanden is door bijvoorbeeld diefstal, verlies, verwijdering van authenticator app of wisseling van mobiel nummer of telefoon.

1. Log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

2. In het scherm waar om jouw tweede factor wordt gevraagd, klik je op de link Tweefactorauthenticatie opnieuw instellen. In onderstaand voorbeeld is de tweede factor een SMS code.

3. In onderstaand scherm vul je jouw herstelcode in. Voor meer informatie over de herstelcode, zie Belangrijke informatie over herstelcode.

4. Na het invullen van jouw herstelcode, klik je op Opnieuw instellen. Jouw account is nu ontdaan van de eerder ingestelde tweefactorauthenticatie-methode.

5. Je moet nu opnieuw inloggen in VerzuimSignaal met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

6. Vervolgens kom je opnieuw in de wizard terecht om een nieuwe tweefactorauthenticatie-methode te registreren.