Belangrijke informatie herstelcode

De herstelcode is een zeer belangrijk onderdeel binnen de tweefactorauthenticatie. Dit is namelijk een unieke code die éénmalig wordt verstrekt tijdens het doorlopen van de registratiewizard van jouw account. Daarom is het belangrijk deze code goed en veilig te bewaren.

De herstelcode kan worden gebruikt in het geval je geen toegang meer hebt tot de tweefactorauthenticatie-methode. In dit artikel worden diverse vragen over de herstelcode beantwoord.

Waar dien ik de herstelcode voor te gebruiken?

Wanneer de tweefactorauthenticatie niet meer beschikbaar is, kun je via de herstelcode de tweefactorauthenticatie opnieuw instellen. De tweefactorauthenticatie is niet meer beschikbaar als:
- Je de Authenticator App van jouw telefoon hebt verwijderd.
- Je de code uit de Authenticator App hebt verwijderd.
- Je een nieuwe telefoon en/of nieuw telefoonnummer gebruikt.
- Je de USB beveiligingssleutel bent verloren.

Waar kan ik mijn herstelcode vinden?

Zodra je voor het eerst de registratiewizard doorloopt, wordt jouw persoonlijke, unieke herstelcode afgegeven in de laatste stap. Dit geldt voor alle tweefactorauthenticatie-methodes.

Vervolgens vink je onderaan de pagina de optie Mijn herstelcode is veilig opgeborgen aan, ter bevestiging dat je de code goed en veilig hebt opgeslagen. Kies hierna voor de button Volgende.
Vanuit dit scherm kun je de herstelcode ook kopiëren of printen  blobid1.jpg zodat je deze vervolgens kunt plakken in een tekstbestand.

Ik ben mijn herstelcode kwijt. Wat moet ik doen?

Als je jouw herstelcode niet meer hebt, maar nog wel kunt inloggen in VerzuimSignaal met jouw tweefactorauthenticatie, dan kun je een nieuwe herstelcode opvragen. Hiervoor dien je de volgende stappen te volgen:

1. Ga in VerzuimSignaal rechts bovenin naar het accountmenu en klik op Mijn Account.

2. Scroll in het volgende scherm naar beneden en klik bij het onderdeel Tweefactorauthenticatie instellingen op Wijzigen.

3. Klik in de pop-up op Uw ingestelde tweefactorauthenticatie wijzigen.

Je komt nu terecht in het Mijn Account portaal.

4. Klik links in de menubalk op Tweefactorauthenticatie. Klik vervolgens onder Herstelcode op de button Beheren.

5. In het daaropvolgende scherm klik je op de button Nieuwe herstelcode.

Je krijgt een nieuwe herstelcode gepresenteerd. Bewaar deze goed!

Ik ben mijn herstelcode kwijt en kan niet meer inloggen. Wat moet ik doen?

In dat geval kun je contact opnemen met de beheerder van jouw VerzuimSignaal omgeving voor het resetten van de herstelcode.