SMS instellen

SMS is één van de authenticatiemethodes om op een veilige wijze in te kunnen loggen in VerzuimSignaal. De applicatiebeheerder bepaalt op welke wijze je in kunt loggen. Dit kan alleen SMS zijn, maar mogelijk heb je ook keuze uit andere methodes. Dit artikel gaat over het inloggen met SMS.

De registratiewizard doorlopen

1. Log in VerzuimSignaal in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Na het inloggen kom je automatisch terecht in de registratiewizard.

2. De getoonde opties waarvan gebruik kan worden gemaakt, is afhankelijk van welke keuzes de applicatiebeheerder heeft ingesteld. Dit kunnen één of twee opties zijn (Authenticator App of SMS). Kies hier voor de optie SMS.

Er komt nu een pop-up venster naar voren.

Klik op Instellen.

Vul in het veld Telefoonnummer jouw eigen persoonlijke mobiele telefoonnummer in en klik op Volgende.

Binnen enkele ogenblikken ontvang je een SMS met een zescijferige code op jouw mobiele telefoon. Deze code vul je in onder Verificatiecode. Er verschijnt een groen vinkje bij een correct ingevoerde code.

Als je de code niet binnen 30 seconden hebt ontvangen, kun je kiezen voor de button Opnieuw versturen.

Vervolgens klik je op Opslaan om verder te gaan naar de Wizard.

Klik op Herstelcode om naar de laatste stap te gaan.

3. In het laatste scherm wordt de eenmalige tweefactorauthenticatie herstelcode weergegeven. Dit is wederom een unieke code.

Wij zijn wettelijk verplicht om de toegang tot het systeem extra te beveiligen door middel van tweefactorauthenticatie. Door deze tweede, extra beveiligingslaag ben je de enige die kan inloggen.

Let op:  Mocht je in de toekomst jouw gekozen tweefactorauthenticatie-methode niet meer kunnen gebruiken omdat je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon hebt, dan zou je zelf ook niet meer kunnen inloggen op VerzuimSignaal. Om dit te voorkomen ontvang je nu eenmalig een unieke herstelcode. Met deze herstelcode kun je de tweefactorauthenticatie-methode opnieuw instellen. Bewaar jouw herstelcode op een veilige plaats. Je kunt deze kopiëren en opslaan of je kunt deze pagina printen en de print bewaren bij jouw belangrijke gegevens.

Om te bevestigen dat je de code goed en veilig hebt opgeslagen, vink je onderaan de pagina de optie Mijn herstelcode is veilig opgeborgen aan en kies je voor de button Afronden.

Inloggen met SMS

Nadat je de registratiewizard hebt doorlopen, kun je in het vervolg gebruikmaken van SMS om veilig in te loggen in VerzuimSignaal.

1. In VerzuimSignaal log je in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Na het inloggen ontvang je per SMS een unieke code van zes cijfers op het mobiele telefoonnummer dat je in de registratiewizard hebt geregistreerd. Vul deze in het veld Eenmalige code in.

3. Na het invullen van de code kies je voor de button Inloggen.

Je wordt nu doorgeleid naar VerzuimSignaal.