Een gebruiker kan een taak niet afvinken

Een gebruiker ziet een taak staan in een dossier, maar kan deze niet afvinken, omdat deze grijs is.

De taakinstellingen bepalen of de taak uit te voeren is voor gebruikers op basis van de rol van de gebruiker. Hiervoor moet bekend zijn welk protocol is ingeschoten, om welke taak het precies gaat en welke rol de gebruiker heeft.

Het protocol

Je kunt in het dossier van de werknemer zien welk protocol is gestart door in het tabblad protocollen op het icoontje voor de ziekmelding te gaan staan.

Nadat je weet om welk protocol het gaat, kun je de taak gaan opzoeken in het betreffende protocol. Hiervoor ga je in de applicatie instellingen naar Protocollen, kies je het juiste protocol en vervolgens de taak waar het om gaat. je bent nu in de taakinstellingen. Onder "Taak gekoppeld aan onderstaande rollen" kun je instellen welke rol de taak kan Lezen, Toevoegen (niet van toepassing bij protocoltaken) en Bewerken (of afvinken).