Bestaande meldingen wijzigen of verwijderen.

In dit artikel leggen we uit hoe u een bestaande ziek- of hersteldmelding in VerzuimSignaal wijzigt of verwijdert. Deze functionaliteit is rolafhankelijk en kan voor uw specifieke gebruikersrol zijn uitgeschakeld. Neem in dat geval contact op met uw applicatiebeheerder van uw organisatie.

Melding wijzigen

1. Zoek het dossier van de medewerker in VerzuimSignaal en ga naar het tabblad Protocollen waar u de verzuimhistorie van de medewerker terug ziet.

2. Klik op de ziek- of hersteldmelding die u wilt verwijderen en klik in de betreffende regel op het woord Ziek of 100% Hersteld.

3. Nu opent het onderstaande scherm. In dit scherm kunt u de gegevens van de melding aanpassen, zoals de datum 1e ziektedag of de verzuimreden. Wat u precies mag wijzigen, ligt aan de instellingen van uw rol.

Melding verwijderen

In onderstaand scherm kunt u de melding ook verwijderen. Indien er notities en/of documenten in het verzuimdossier zijn geplaatst, raden wij u aan om te controleren of deze nog bewaard moeten blijven. Bij het verwijderen van de melding wordt ook het bijbehorende verzuim of hersteldossier met alle inhoud verwijderd. Verzuimmeldingen en hersteldmeldingen hebben hun eigen dossier. Wanneer u een hersteldmelding verwijderd, wordt alleen het hersteldossier verwijderd, het verzuimdossier blijft bestaan.

Als er notities en documenten in het medisch dossier van de melding zijn geplaatst, dan kan de melding niet worden verwijderd. Hier krijgt u ook een melding van. Om de melding alsnog te verwijderen, dient de medische gebruiker deze notities en documenten lokaal op te slaan en daarna uit VerzuimSignaal te verwijderen. Alleen de medische gebruiker die de inhoud in het medisch dossier heeft gezet kan deze inhoud ook weer verwijderen. Onze Support afdeling kan dit niet.

Na het klikken op verwijderen krijgt u nog een bevestiging van het verwijderen.