Uitleg agenda voor bedrijfsartsen

Als bedrijfsarts maakt u dikwijls gebruik van de VerzuimSignaal planningsagenda voor spreekuren met werknemers en dergelijke.
In dit artikel leggen we uit hoe de planningsagenda werkt.

De planningsagenda openen

Er zijn twee manieren om uw agenda in te zien.

1. Klik in het tabblad Vandaag van de menubalk op Planningsagenda. De planningsagenda wordt geopend.

Uw planningsagenda wordt geopend.

2. Rechtsbovenin de planningsagenda selecteert u uw eigen agenda. Dit is vooral belangrijk wanneer uw account meerdere agenda's kan zien.
Uw selectie wordt onthouden. Dus wanneer u de volgende keer uw agenda opent, dan staat uw eigen agenda automatisch geselecteerd.

Uw afspraken worden getoond in de agenda-tabel.

Het lichtblauwe vlak is uw beschikbaarheid. Dit is de periode waarop u of een planner afspraken kan invoeren.

De donkere vlakken zijn de zijn uw afspraken. In het donkere vlak wordt de tijdsduur van de afspraak getoond.
Wanneer u met uw muis over de afspraak beweegt, ziet u in het rechter kader de informatie over de afspraak.

Wanneer u op de afspraak klikt opent een pop-up venster en ziet u de verdere details van de afspraak.

Wanneer u op het tabblad Afspraak gegevens klikt ziet u verdere details over de agenda afspraak.

Eventuele wijzigingen aan een afspraak kunt u met de diskette opslaan.

Na het opslaan komt u terug in de agenda. We geven nu wat meer informatie over de werking van verschillende functionaliteiten van de agenda.

Agenda gadget in het VerzuimSignaal Dashboard

Als u gebruik maakt van het nieuwe VerzuimSignaal dashboard dan heeft u ook een Agenda onderdeel in het dashboard. Dit onderdeel wordt na het inloggen gelijk getoond en geeft per dag aan welke afspraken gepland staan.

Wanneer u geen afspraken ziet, dient u het dashboard onderdeel nog even instellen op uw eigen agenda. Klik hiervoor op het instellingen icoontje rechts onderin.

In het instellingen scherm kiest u uw eigen agenda en klikt u op opslaan/doorvoeren

U ziet nu uw eigen agenda afspraken in het dashboard onderdeel.
Wanneer u op de naam van een werknemer klikt gaat u direct door naar het laatste openstaande dossier van de werknemer.