Visma Tip: Herstelcode resetten

In Visma Verzuim VZS is het voor beheerders mogelijk om de herstelcode van gebruikers te resetten. Dit is een handige functionaliteit, omdat het regelmatig voorkomt dat een gebruiker niet meer bij de tweefactorauthenticatie kan. Let er wel op dat het aangezet moet worden in de rol.

Voor beheerdersrollen is dit aan te zetten via Applicatie instellingen > Gebruikers en beveiliging > Rollen.

Klik de beheerdersrol aan die de permissie moet krijgen. Onder de kop Gebruikersbeheer kan de optie 3.8 Herstelcode resetten aangezet worden. Na het doorlopen van enkele controlestappen kan een beheerder vervolgens een tijdelijke herstelcode (24 uur geldig) verstrekken aan eigen, werkgever en werknemersportaal gebruikers.

Voor medische gebruikers is het uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk om de herstelcode te resetten.

UPDATE 14-03-2024: Sinds de release van maart 2024 is het ook voor medische gebruikers mogelijk om de herstelcode te resetten.