Gebruikers verplaatsen

In VerzuimSignaal kun je Werkgever gebruikers verplaatsen van het ene naar het andere bedrijf. Dit kun je gebruiken wanneer je van een losstaande werkgever een holding structuur aanmaakt, en een reeds bestaande gebruiker naar het holdingniveau wilt verplaatsen zodat de gebruiker alle bedrijven onder de holding kan zien.

In dit artikel leggen we uit hoe je een gebruiker kan verplaatsen.

Tip: Voor het aanmaken van een holding kun je het artikel Holding aanmaken bekijken.

In ons voorbeeld hebben we een holding aangemaakt. Demobedrijf Timmerwerk en Demobedrijf Schilderwerk vallen nu onder de holding Aannemer Jansen.

Demobedrijf Timmerwerk heeft echter nog een werkgever gebruiker die we in deze tutorial willen verplaatsen naar het hoogste niveau, namelijk Aannemer Jansen zodat de gebruiker met zijn/haar inlogaccount zowel Demobedrijf Schilderwerk als Demobedrijf Timmerwerk kan zien.

1. Selecteer  je accountnaam rechtsbovenin VerzuimSignaal. In het menu wat getoond wordt selecteer je Applicatie instellingen.

2. Scroll door naar het onderdeel Gebruikers en beveiliging en selecteer Werkgever gebruikers

3. Zoek in het volgende overzicht de naam van de werkgever waaronder de gebruiker valt en selecteer het bedrijf. In ons voorbeeld is dat Demobedrijf Timmerwerk.

Een lijst met werkgever gebruikers onder deze werkgever wordt getoond.

4. Selecteer de werkgever gebruiker die je wilt verplaatsen. In ons voorbeeld gebruiker Klaassen.

Je komt terecht in de accountgegevens van de werkgever gebruiker.
Bovenin de accountgegevens zie je onder welk bedrijf de gebruiker valt.

5.Klik op het potloodje naast de bedrijfsnaam. Er verschijnt een zoekveld waarin je de naam van de holding intypt. In ons voorbeeld is dat Aannemer Jansen.

6.Selecteer de holding, selecteer in de accountgegevens van de gebruiker rechts bovenin op de diskette download.png om op te slaan.

Na het opslaan wordt het gebruikersformulier ververst. De gebruiker staat nu op holdingsniveau.
Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien is de gebruiker nog steeds geautoriseerd voor Demobedrijf Timmerwerk, waar de gebruiker vandaan komt.
Je kunt de autorisatie echter uitbreiden zodat de gebruiker een of alle werkgevers en afdelingen onder de holding kan zien.

Belangrijk om te weten:
- Wanneer je een gebruiker verplaatst naar een hoger niveau, waardoor de gebruiker eigenlijk meer zou kunnen zien in de applicatie, dan zet VerzuimSignaal uit veiligheid nooit zomaar extra autorisatie aan. De uitbreiding van autorisatie dient altijd handmatig uitgevoerd te worden na het verplaatsen van de gebruiker.

- Wanneer je een gebruiker verplaatst naar een lager niveau of een bedrijf waar de gebruiker voorheen niet voor geautoriseerd was, dan zet VerzuimSignaal uit veiligheid nooit zomaar de autorisatie aan voor het nieuwe bedrijf. Deze autorisatie dient ook dan handmatig uitgevoerd te worden na het verplaatsen van de werknemer.