Dienstverbandsoorten

VerzuimSignaal levert een standaard lijst met dienstverbandsoorten die gekozen kunnen worden bij het aanmaken van nieuwe werknemers. Denk aan dienstverbanden van onbepaalde tijd, bepaalde tijd, oproepkracht of een stagiaire. Vanaf de release van 22 april 2015 kun je dienstverbandsoorten die in je organisatie niet gebruikt worden, uitschakelen/onzichtbaar maken.

Let op!
- Het beheer van de dienstverbandsoorten kan alleen gedaan worden door applicatiebeheerders. Zodra een applicatiebeheerder een dienstverbandsoort afschermt, zien andere gebruikers dit ook niet meer terug.
- Als een dienstverbandsoort al is toegekend aan een werknemer, kan dit niet meer worden uitgeschakeld bij de instellingen van de dienstverbandsoorten.

Dienstverbandsoorten tonen/onzichtbaar maken.

In de applicatie kies je voor de button Applicatie instellingen.

Op de nieuwe pagina kun je onder het kopje Stamgegevens de button Dienstverbandsoorten terugvinden.

Vervolgens wordt de lijst getoond met alle dienstverbandsoorten.

Door het vinkje voor het dienstverbandsoort uit te zetten, wordt na het opslaan dit soort niet meer getoond.

Op basis van bovenstaand voorbeeld, worden de dienstverbandsoorten Uitzendkracht en Stagiaire niet meer getoond. Vervolgens kun je de instellingen opslaan door op de diskette rechts bovenin VerzuimSignaal te klikken blobid4.jpg.

Op welke plaatsen worden de dienstverbandsoorten wel/niet getoond?

Op het moment dat je de dienstverbandsoorten in- of uitschakelt, kunt u dat hier terugvinden:

- Bij de dienstverbandgegevens van de werknemer. In het voorbeeld bij punt 1 zijn de soorten 'Uitzendkracht' en 'Stagiaire' uitgeschakeld. Je kunt bij de dienstverbandgegevens van de werknemer de keuze van deze dienstverbandsoorten niet meer maken.

- Bij de statistiek- en rapportgenerators. In het voorformulier van de rapportagemogelijkheden kun je in een aantal gevallen kiezen over welke dienstverbandsoorten je de verzuimcijfers wenst uit te draaien. De uitgeschakelde dienstverbandsoorten worden hier niet meer getoond indien dit zo is ingericht.