Afwezigheidsassistent

De afwezigheidsassistent kan gebruikt worden om de overdracht van dossiers te regelen als een eigen gebruiker tijdelijk niet aanwezig is (bijvoorbeeld in verband met vakantie).

Om een autorisatieovername in een periode van afwezigheid in te stellen voor een gebruiker ga je rechts bovenin de applicatie naar jouw account naam. Er ontvouwt zich een menu en in dat menu klik je vervolgens op Applicatie instellingen.

1. In het onderdeel Gebruikers en beveiliging klik je op Icoon_afwezigheidsassistent.jpgAfwezigheidsassistent. Een lijst met reeds ingestelde autorisatie-overnames wordt getoond.

2. Om een nieuwe autorisatie overname in te stellen voor een gebruiker die afwezig is klik je op Plusje_groen_toevoegen.pngToevoegen.

3. Kies bovenin het volgende scherm een periode van afwezigheid.

4. Selecteer vervolgens de gebruiker die afwezig is in de periode die bovenin is ingevuld.

5. Selecteer in het venster daaronder de gebruiker die gedurende de periode van afwezigheid de autorisatie overneemt.

6. Klik op Icoon_opslaan.jpg Opslaan.

Let op: Autorisatie kan alleen overgenomen worden door een gebruiker met dezelfde gebruikersrol als de afwezige gebruiker.

Als een afwezige gebruiker toch inlogt tijdens de periode van een ingestelde afwezigheid, dan krijgt de gebruiker een waarschuwingsmelding. De afwezige gebruiker is dan gemachtigd om de ingestelde afwezigheid zelf uit te schakelen en de autorisatie overname te stoppen.