Veld toegevoegd aan werknemerkaart

In Visma Verzuim VZS is rechtsonder op de werknemerkaart de tab Leidinggevende beschikbaar waar informatie van de leidinggevende te vinden is. Hierbij trad soms het ongewenste effect op dat leidinggevenden werden gebeld op hun mobiele nummer die zij privé in gebruik hadden. Het veld Telefoon zakelijk is daarom toegevoegd, terwijl het veld Mobiel juist is verwijderd. Dit betreft alleen een wijziging in weergave, de gegevens zijn nog altijd beschikbaar.

Filteren op actieve bedrijven

In Visma Verzuim VZS is het vanaf deze release mogelijk om bij de organisatiestructuur en het autoriseren van gebruikers alleen te filteren op actieve bedrijven, waardoor de inactieve bedrijven niet worden weergegeven en de lijst korter en overzichtelijker is.

Organisatiestructuur:

Specifieke autorisatie gebruikers:

Verrichtingenrapport anoniem voor niet-medische gebruikers

Voor de mei release hebben we aangekondigd dat je het verrichtingenrapport kunt uitdraaien met anonieme werkemergegevens als niet-medische gebruiker. Vanaf nu is dit ook daadwerkelijk mogelijk in Visma Verzuim VZS.

Wanneer in het medisch preventief dossier een verrichting wordt uitgevoerd en tijd wordt geschreven, wordt deze verrichting uiteraard op het verrichtingenrapport getoond. Echter, wanneer een eigen gebruiker of werkgever gebruiker inlogt, moet de verrichting niet herleidbaar zijn naar de werknemer. Vanaf deze release zijn die werknemergegevens voor deze gebruikers dan ook niet meer zichtbaar op het rapport.

In Visma Verzuim VZS is het als volgt in te stellen.

• Maak een medisch preventief dossier aan in het tabblad Medisch van de werknemer. Dit kan overigens ook via de knop Medisch preventief dossier toevoegen onder tabblad Werknemers.
  • Kies een overig protocol. Hier zijn alleen de protocoltypes medisch te kiezen (zie Applicatie Instellingen > Protocollen > Protocollen).
  • Kies als startdatum een datum voor vandaag.
  • Voeg een nieuwe bibliotheektaak toe via het tabblad Taken en selecteer de betreffende taak.
  • Voeg hier tijdsregistratie aan toe d.m.v. het ingeven van de tijdsduur en een uurtarief en vul de datum behandeld in.
  • Sluit eventueel het dossier of start een nieuw protocol.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

• Log in met een niet-medische gebruiker (eigen of werkgever gebruiker) met autorisatie tot de betreffende werknemer.
  • Ga vervolgens naar de optie Rapportage > Rapporten.
  • Selecteer hier het rapport Verrichtingen en draai deze uit met de verslagperiode waarin de verrichting is uitgevoerd.

De verrichtingen worden nu getoond, maar de naam en geboortedatum zijn gekenmerkt als Verborgen (zie afbeelding in stap 4).

Stap 1: Maak een medisch preventief dossier aan.

Stap 2: Voeg een nieuwe bilbiotheektaak toe en klik op tijdsregistratie.

Stap 3: Voeg de tijdsregistratie toe.

Stap 4: Draai het Verrichtingenrapport uit met een niet-medische gebruiker.