Let op, actie nodig! Nieuwe IP-adressen voor exportkoppeling

Deze berichtgeving is voor klanten die een exportkoppeling hebben waarbij data vanuit Visma Verzuim VZS (VerzuimSignaal) geëxporteerd wordt naar een SFTP-locatie die door jouw organisatie beheerd wordt. De toegang van Visma Verzuim tot deze SFTP-locatie is onder meer geregeld middels het whitelisten van Visma Verzuim IP-adressen. Deze Visma Verzuim IP-adressen wijzigen per 1 augustus 2023 en daarom is jouw actie benodigd om de exportkoppeling ook na deze datum nog te laten functioneren.

Heeft jouw bedrijf geen exportkoppeling vanuit Visma Verzuim VZS (VerzuimSignaal)? Dan hoef je geen actie te ondernemen en kun je deze berichtgeving als niet verzonden beschouwen.

Wat is de actie die uitgevoerd moet worden?
Per 1 augustus 2023 faseren wij alle bestaande IP-adressen voor exportkoppelingen uit. Het is dus van belang dat je vóór deze datum de nieuwe IP-adressen hebt gewhitelist, zodat Visma Verzuim toegang blijft houden tot jullie SFTP-locatie. De nieuwe IP-adressen vind je hieronder in de berichtgeving.

Wie kan de nieuwe IP-adressen whitelisten?
Wellicht kun je als ontvanger van dit bericht zelf de IP-adressen whitelisten. Ben jij niet de juiste persoon om deze actie uit te voeren dan kun je je wellicht melden bij de volgende personen:

• Je interne IT-afdeling of applicatiebeheerder.
  • De beheerders van het ontvangende softwarepakket. Dit kan intern en / of extern zijn, afhankelijk van hoe je dit hebt ingeregeld.

Kan Visma Verzuim de nieuwe IP-adressen voor ons whitelisten?
Nee, het betreft exportkoppelingen waarbij de SFTP-locatie wordt beheerd door de ontvangende partij en niet door Visma Verzuim.

Welke IP-adressen zijn al gewhitelist en wat zijn de nieuwe IP-adressen?
In onderstaande tabel vind je de huidige en nieuwe Visma Verzuim IP-adressen. Deze nieuwe IP-adressen moeten aanvullend gewhitelist worden.

Huidige IP-adressen Nieuwe IP-adressen*
217.119.236.2 20.8.70.160/28
217.119.236.3 20.8.222.128/28
217.119.236.4 20.93.28.64/28
217.119.236.5 20.105.107.208/28
217.119.236.6 84.241.189.0/25
217.119.236.7
217.119.236.8
217.119.236.9

*Deze nieuwe IP-adressen zijn specifiek toegewezen aan Visma Verzuim.

Wat zijn de gevolgen als ik niet voor 1 augustus 2023 de wijziging doorvoer?
Visma Verzuim kan dan geen verbinding meer maken met jouw SFTP-locatie, waardoor Visma Verzuim geen data meer kan plaatsen voor verwerking in het ontvangende softwarepakket.

Wat moet ik met de oude/huidige gewhiteliste IP-adressen?
Je ontvangt een nieuwe e-mail, zodra de oude/huidige IP-adressen zijn uitgefaseerd. Je kunt dan de oude IP-adressen volledig uit je whitelisting verwijderen. Deze worden vanaf dat moment niet meer gebruikt door Visma Verzuim.

Mocht je naar aanleiding van deze berichtgeving vragen hebben? Neem dan gerust contact op met Support via 088 - 800 8000.