Visma Tip: Gebruik van sterke wachtwoorden

In Visma Vezuim worden dagelijks heel veel bijzondere persoonsgegevens vastgelegd. De toegang tot het systeem moet dan ook zo streng mogelijk beveiligd worden. Door sterke wachtwoorden te gebruiken en tweefactorauthenticatie in te stellen zorg je voor die extra veiligheid. De beheerders kunnen dit zelf afdwingen voor alle gebruikers.

Hoe je dat als beheerder kunt instellen, lees je via onderstaande stappen

• Ga naar Applicatie instellingen > Gebruikers & Beveiliging > Wachtwoord validatie.
  • Stel via onderstaand venster de lengte en andere vereisten in

Wij adviseren een lengte van minimaal twintig karakters + minimaal één kleine letter, hoofdletter, getal en vreemd teken.

Een veelgebruikte tool om veilige wachtwoorden te genereren

Met bijvoorbeeld de wachtwoordbeheerder LastPass kunnen eenvoudig veilige wachtwoorden gegenereerd en beheerd worden. Het genereren van een veilig wachtwoord kan via deze link.