Notitiesoorten

Iedere notitie die in VerzuimSignaal aan een dossier wordt toegevoegd heeft een type. Bijvoorbeeld notities met het type Telefonisch contact, Terugkoppeling bedrijfsarts, Huisbezoek enzovoort.

U kunt zelf notitiesoorten toevoegen aan uw applicatie èn bepalen welke rol de notitie mag lezen, toevoegen of bewerken. Met dit beheer van notitiesoorten kunt u ervoor zorgen dat notities van een bepaald type afgeschermd/onzichtbaar worden voor gebruikers met een bepaalde rol in de applicatie.

Notitiesoorten beheer is alleen beschikbaar voor applicatiebeheerders.

1. Ga met uw muis naar uw accountnaam rechts bovenin VerzuimSignaal. In het menu wat getoond wordt klikt u op Applicatie instellingen.

2. In het onderdeel Notities en documenten klikt u op Notitiesoorten.download__69_.jpg

Een lijst met notitiesoorten wordt getoond.

3. Klik op de groene plus blobid0.png om een nieuwe notitiesoort aan te maken.

Het formulier bestaat uit de volgende onderdelen:

Notitiesoort: Geeft de notitiesoort een duidelijke titel, bijvoorbeeld Contact werknemer.
Intern: Hiermee kunt u instellen dat een notitiesoort alleen door Eigen gebruikers gekozen mag worden.
HRM: Hiermee kunt u instellen dat de notitiesoort alleen gekozen mag worden in een HRM dossier (en dus niet in een verzuimdossier).
Beschikbaar voor: Hier wordt een lijst van gebruikersrollen getoond. U kunt aangeven welke rol de notitiesoort mag lezen of toevoegen.
L (lezen): De gebruiker mag de notitie van dit type openen in een dossier.
T (toevoegen): De gebruiker mag de notitie van dit type zelf ook toevoegen aan een dossier.
W (weergeven): De gebruiker kan de notitie wel zien staan in een dossier (de titel) maar kan de notitie niet openen om hem te lezen.

4. Klik op de diskette blobid1.png om de nieuwe notitiesoort op te slaan.

Wanneer de notitiesoort is opgeslagen (en u bent zelf ook bevoegd om deze te mogen toevoegen) dan kunt u de nieuwe notitiesoort kiezen wanneer u in een verzuimdossier een notitie toevoegt blobid2.png .