Online videoconsult via Webcamconsult

In een tijd waarin afspraken steeds vaker online plaatsvinden, speelt ook de gezondheidszorg hierop in. Consulten met een bedrijfsarts vinden niet langer uitsluitend plaats op locatie, maar steeds vaker via online videoconsulten. Webcamconsult biedt een geïntegreerde oplossing voor dit nieuwe tijdperk, waarbij veiligheid en gebruiksgemak voorop staan. De integratie met Visma Verzuim VZS stelt gebruikers in staat om eenvoudig online videoconsulten te plannen en te houden via het platform van Webcamconsult. De naadloze integratie tussen beide applicaties maakt dit proces efficiënt en gebruiksvriendelijk.

Visma Verzuim hecht veel waarde aan veiligheid, en dit geldt ook voor de samenwerkingen die worden aangegaan met partners. Veiligheid staat voor Visma Verzuim in alles voorop en dit geldt ook voor de partners waar wij mee samenwerken. Webcamconsult is NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd wat zorgt voor vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de integratie.

Deze handleiding leidt je stap voor stap door het proces van implementatie, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de integratie tussen Visma Verzuim VZS en Webcamconsult.

Vraag een business consultant voor meer informatie over de functionaliteit en de toegang hiertoe te activeren.

Gebruikers toegang geven tot Webcamconsult

Als applicatiebeheerder kan je gebruikers toegang geven tot Webcamconsult. Hier moet een rolpermissie voor worden geactiveerd (BEH_42.1 en BEH_42.3). Vraag je business consultant om dit voor je in te richten.

Volg de volgende stappen om zowel medische als eigen gebruikers toegang te geven tot Webcamconsult:

• Ga naar Applicatie instellingen
  • Klik op Webcamconsult Gebruikers
  • Kies de medische en/of eigen gebruikers door deze aan te vinken
  • Klik rechtsboven op Gebruikers uitnodigen voor Webcamconsult
  • Klik hierna op Uitnodigen en sluiten.

In het tabblad Actieve gebruikers is een overzicht te zien welke gebruikers toegang hebben tot Webcamconsult en dus werknemers kunnen uitnodigen voor een digitaal spreekuur.

Toegang tot Webcamconsult is per gebruiker ook in te trekken. Dit kan eveneens in het tabblad Actieve gebruikers en te klikken op het kruisje achter de betreffende gebruiker.

Let op: de gebruiker krijgt geen e-mail van Webcamconsult ter bevestiging van de toegang en dus ook geen aparte inloggegevens van Webcamconsult. Inloggen kan alleen via Visma Verzuim VZS (via SSO, zie hieronder).

Werknemer toevoegen aan Webcamconsult

Wanneer je als gebruiker toegang hebt gekregen tot Webcamconsult, kan je vanuit VZS de werknemer toevoegen aan Webcamconsult. Zo kan er een consult worden ingepland voor de betreffende werknemer. De gebruiker moet hiertoe uiteraard autorisatie hebben tot de werknemer in de applicatie.

Verder moeten voor de rol van de gebruiker de rolpermissies BEH_42.2 en BEH_42.4 geactiveerd zijn. Je business consultant kan je hierbij helpen. De aanwezigheid van een e-mailadres van de werknemer in Visma Verzuim VZS is een verplichting om de werknemer te kunnen toevoegen.

• In tabbladen Werknemer, Dossier en Medisch is op het volgende icoon te klikken:

• Je krijgt de vraag of je zeker weet dat je de werknemer wil toevoegen aan Webcamconsult. Kies OK.

De werknemer is nu toegevoegd aan de eigen Webcamconsult-omgeving.

Nogmaals klikken op dit icoon zorgt ervoor dat je als gebruiker naar Webcamconsult wordt geleid.

Inloggen is niet nodig. De gebruiker komt via SSO automatisch in zijn eigen omgeving.

Dit is ook mogelijk via Ga naar Webcamconsult in het blok op de werknemerskaart:

Webcamconsult-omgeving

Na via SSO te zijn ingelogd vanuit Visma Verzuim VZS, zijn de volgende opties van belang in Webcamconsult:

• Vandaag
  • Afspraken
  • Cliënten
  • Beschikbaarheid
  • Spreekkamer

Onder Vandaag en Afspraken is een overzicht van de gemaakte afspraken te zien. Hier is ook een nieuwe afspraak toe te voegen. De werknemers (cliënten in Webcamconsult) die vanuit Visma Verzuim VZS zijn toegevoegd, staan in de lijst en kunnen hier gekozen worden.

De werknemer krijgt na het opslaan van de afspraak een e-mail met de afspraak gegevens. Het onderwerp is Uw webcamconsult op [datum] om [tijd].

De Spreekkamer betreft de daadwerkelijke ruimte waar het digitaal consult plaatsvindt. De werknemer/client krijgt pas toegang tot de spreekkamer zodra de medische gebruiker in de spreekkamer aanwezig is. Tot die tijd zit de werknemer in een wachtkamer.

Afspraak plannen in Visma Verzuim VZS

Naast een afspraak plannen in Webcamconsult, is het ook mogelijk om vanuit de planningsagenda in Visma Verzuim VZS een Webcamconsult-afspraak met de werknemer in te plannen.

Volg onderstaande stappen om deze te plannen.

• Zorg ervoor dat de gebruiker toegang heeft tot de planningsagenda en toegang heeft tot Webcamconsult
  • Ga naar Planningsagenda in tabblad Vandaag
  • Kies de bedrijfsarts die toegang heeft tot Webcamconsult
  • Selecteer een beschikbaarheid of maak een nieuwe beschikbaarheid aan indien deze niet aanwezig is
  • Voeg een afspraak toe in de betreffende beschikbaarheid via Afspraak plannen

Let op: de aanwezigheid van een e-mailadres van de werknemer in Visma Verzuim VZS is een afspraak via Webcamconsult te kunnen plannen.

• Vink de optie Online afspraak (Webcamconsult) aan

Let op: herhaalde afspraken zij niet mogelijk bij het gebruik van Webcamconsult. De optie Herhalen is dan ook niet actief.

• Klik op Opslaan en sluiten

Wanneer de werknemer nog niet was toegevoegd aan Webcamconsult is deze vanaf nu ook daar zichtbaar. Daarnaast is de afspraak opgeslagen in Webcamconsult (zie hieronder).

Let op: ook wanneer de afspraak in Visma Verzuim VZS nog niet definitief is, wordt deze aan Webcamconsult toegevoegd

De link naar de afspraak is niet te zien in de planningsagenda in Visma Verzuim VZS. Verder ontvangt de werknemer een e-mail met de gegevens van de afspraak.