USB key mogelijk opnieuw instellen als tweede factor

Vanaf 27 juli wordt het huidige protocol voor tweefactor authenticatie met USB key niet meer ondersteund door Google Chrome. Om er voor te zorgen dat al onze gebruikers kunnen blijven inloggen met USB als tweede factor, heeft Visma Verzuim een nieuw protocol geïmplementeerd. Dit nieuwe protocol wordt vanavond (donderdagavond 21 juli) gereleased.

Wat betekent dit voor gebruikers van de USB key?
Na de release van 21 juli moet je als gebruiker de USB key mogelijk opnieuw instellen. Hoe je dat kunt doen lees je in dit artikel.

Het kan ook voorkomen dat een gebruiker op een Windows pc het volgende in beeld krijgt bij het registeren van de U2F. Hierbij gaat het om een foutmelding vanuit Windows en niet vanuit VerzuimSignaal. De gebruiker kan deze melding gewoon wegklikken en dan verder gaan met de registratie.