403 error bij UWV documenten?

23-2-2024 - Update - Donderdagavond 22 februari is een hotfix uitgerold, waardoor deze ontwikkeling op veler verzoek is teruggedraaid. Bij het openen van een UWV document kan hierdoor geen 403 error meer ontstaan. Autorisatie voor het bedrijf zelf is niet meer noodzakelijk.

15-2-2024 - Dan heeft de gebruiker wel rechten voor de werknemer, maar niet voor het bedrijf van deze werknemer.
Met de release van dinsdagavond 6 februari zijn er extra autorisatie checks ingebouwd. Je moet ook geautoriseerd zijn voor het bedrijf van de werknemer zelf om UWV documenten bij het bedrijf en de werknemer te mogen gebruiken. Bij een 403 error kan het dus aangepast worden bij de autorisatie van deze gebruikers door ze met een vinkje ook voor het bedrijf zelf te autoriseren. Er zal dan een liggend streepje staan voor het bedrijf wat betekent dat je het bedrijf zelf niet mag zien, maar er wel autorisatie is voor een onderliggende laag. Het streepje moet aangepast worden naar een vinkje.

Bij een holdingstructuur gaat het om autorisatie voor het bedrijf dat direct boven de afdeling valt. Dat is voldoende. Dit bedrijf is ook altijd in het kruimelpad van de werknemer te zien, bijvoorbeeld:

De gebruiker moet ook geautoriseerd worden voor het bedrijf:

Het wordt dan zo:

Vervolg
We gaan de komende weken wel na of deze autorisatie checks gehandhaafd moeten blijven als er veel meldingen over binnenkomen.