Inleiding

In dit artikel worden de nieuwe ontwikkelingen en optimalisaties beschreven die je in de nieuwe release kunt verwachten. De release wordt op de avond van dinsdag 12 december 2023 doorgevoerd. Vanaf dat moment zijn de nieuwe functionaliteiten beschikbaar. In het geval er bepaalde ontwikkelingen op een ander moment beschikbaar zijn, wordt dit specifiek vermeld bij het betreffende punt.

Visma Verzuim B.V. behoudt het recht om ontwikkelingen niet te releasen naar productie als naar aanleiding van het testproces blijkt dat deze ontwikkelingen niet goed functioneren en/of een risico vormen voor de stabiliteit van de applicatie.

Let op: de release brengt wijzigingen aan in Visma Verzuim VZS. Daarom is het aan te raden om je browsergeschiedenis, cookies en cache eenmalig op te schonen, zodat alle vensters juist getoond worden. In de meeste internetbrowsers kan dit met de sneltoetsen: control, shift, delete.

Bugs opgelost

Voor Visma Verzuim VZS hebben we in deze december release een aantal bugs opgelost:

E-mail bij werkgever opgeslagen onder e-mailcommunicatie

Vanaf deze release worden e-mails bij de werkgever weer opgeslagen onder 'E-mailcommunicatie'. E-mails werden niet meer getoond in het werkgeverdossier na verzending van een e-mail met een document of notitie uit het dossier als bijlage. Dit is vanaf nu opgelost.

Wijzigingen in signaalteksten worden opgeslagen

Wanneer onder Applicatie instellingen > Signalering een signaaltekst werd gewijzigd, kon deze niet worden opgeslagen. Er werd een foutmelding getoond wanneer op Opslaan werd geklikt. Vanaf deze release is deze bug verleden tijd.

Correcte weergave van het &-teken in PDF export van UWV-documenten

Speciale tekens worden in UWV-documenten nu ook correct weergegeven in de PDF-export. Dit geldt ook voor andere speciale tekens, waardoor de leesbaarheid van deze documenten wordt verbeterd.

Signaal 'Herinnering voor afspraak' werkt niet

Het signaal dat een werknemer wordt herinnerd aan een afspraak wordt vanaf nu weer verstuurd. Onder Applicatie instellingen > Signalering > Signalen  is het signaal Werknemer - Afspraak herinnering in te stellen. Deze werd echter niet getoond in het overzicht Verzonden signalen. De werknemer kreeg deze signalering dan ook niet te zien in de e-mail of het Werknemerportaal. Vanaf deze release is dit opgelost.

NB: deze wijziging zal pas een dag na de release (13-12-2023) werkend zijn, aangezien onze hostingpartner een aantal aanvullende wijzigingen moet doorvoeren.

Velden in filtering worden getoond in normale grootte

Diverse velden in de filtering van de openstaande dossiers hadden niet de correcte grootte sinds de afgelopen release. Dit betrof onder andere het veld waar het type dossier kan worden geselecteerd. Dit is vanaf deze release opgelost voor de overzichten Openstaande dossiers, Alle dossiers, Openstaande taken en Afgeronde taken